Skip to content

Träna rätt – för ryttare

Datum: 2-5 januari 2023

Träningslägret med extra allt för ryttare!

Den 2 – 5 januari bjuder Camp Järvsö Hotell & Konferens in till ett annorlunda träningsläger för ryttare. Dessa ryttardagar innehåller mentalträning med Johanna Lassnack, anpassad styrke – och fysträning för ryttare och yoga samt rörlighet. Alla ryttare är välkomna oavsett om man tränar dressyr, hoppning eller annat. Vårt mål är att du som ryttare dessa dagar ska få ökad mental kapacitet och självförtroende samt inspiration hur du kan ta hand om kroppen för att nå toppen. OBS! Inga hästar är välkomna, detta är exklusivt för ryttare.

Ledarna som håller i passen och föreläsningarna har fokus på att ta ryttarna till nästa nivå, och för att kunna göra detta behöver alla pusselbitar vara på plats, inte ”bara” ridningen. Alla idrotter har tre gemensamma nämnare; fysik, teknik och mental träning. Vi vill bidra till att få ryttarna och tro på sig själva och därmed ökar sin potential. Vi är övertygade om att ryttare som vill ta sig till nästa nivå behöver just den här kombinationen av träning, fysträning och mental träning i kombination med god mat och samvaro med likasinnade som också de kan ge tips och råd. Det är inte bara tiden på hästryggen som räknas, utan helheten.

Läs mer om program och upplägg nedan. Tid kommer att finnas mellan passen att umgås, nyttja vår gymnastiksal, åka skridskor på Kalvsjön, träna på vårt toppmoderna gym, umgås i aktivitetsrummet och spela spel eller pingis. På kvällarna finns möjlighet att basta och bada isvak, umgås och spela spel i aktivitetsrummet och en kväll kommer vi köra mångkamp i Into The Wild.

Åldersgräns från 12 år fyllda.
Lägret riktar sig mot blandade åldrar både vuxna och ungdomar.

Detta ingår i paketet vid bokning av rum:
– Boende i vald rumstyp
– 3 frukostar
– 3 middagar
– 2 lunch
– Transport till och från Järvsö station om du kommer med tåg
– Alla aktiviteter och träning enligt program
– Vedeldad bastu vid ett tillfälle

* Vid bokning av camping, lägenhet och Timmerstugan ingår inga måltider men kan bokas på.

”EN MENTAL SPORRE”

FÖRELÄSNING MED JOHANNA LASSNACK

”En mental sporre” är en uppföljning på föregångaren ”Vad händer under hjälmen” och är inriktad på tävling.  Den handlar om hur man skapar ett mentalt system, hur man förbereder sig på absolut bästa sätt och hur man lär sig hantera nervositet inför en prestation. 
Föreläsningen handlar också om hur man lär sig hålla fokus och prestera inne på banan. 

Föreläsningen riktar sig till alla åldrar och till ryttare och föräldrar på alla tävlingsnivåer. 

”RYTTARENS TOPP 5”

FÖRELÄSNING MED JIMMY ENGLUND

– Vad du behöver veta om livet nedanför hästryggen.

En föreläsning om hur man lägger en fysisk grund för att kunna prestera på hästryggen.

INSTRUKTÖRER

JOHANNA LASSNACK

Ryttarinspiration grundades och drivs av Johanna Lassnack, föreläsare, entreprenör, ryttare och coach för unga idrottare. I oktober 2013 startade hon Ryttarinspiration och har sedan dess blivit en av ridsportens mest uppskattade föreläsare och inspirerat och hållit föredrag för tusentals idrottare runt om i hela Sverige. Johanna har gjort över 500 uppskattade föreläsningar runt om i Sverige, Norge och Finland och har idag över 100 klienter som hon coachar mentalt

CECILIA GUSTAFSSON

Cecilia är inspiratör, entreprenör och utbildare i holistisk träning & välmående och har utvecklat flera framgångsrika koncept under sina 25 år som verksam.
Bland annat rörelsekoncepten Soma Move och Afropowerdance, men också Skogsbad, events och retreats och digital verksamhet. ”Kreativitet har varit en av mina starkaste resurser under åren och det har varit min avsikt att inspirera till en kombination av det mjuka och det starka, det vitala i en vältränad kropp och det vackert rofyllda i närvaro. Att göra praktik som ökar människors inre glöd och yttre lyskraft – det är min företagsmission” 

JIMMY ENGLUND

Jimmy Englund är tränaren, fysioterapeuten och journalisten i vilken vi finner en underhållande tränare som leder såväl grupper som personliga adepter med en blandning av humor och bestämdhet. Han jobbar idag främst som fysioterapeut i Stockholm och som tränare återfinns Jimmy i främst Stockholm, i egen regi med olika uppdrag eller för löparfötetaget Urban Tribes. Brinner för att få oss att sluta sitta stilla och springer helst själv på måfå i skogen med matsäck, han finner sin kraft och motivation till att inspirera andra till löpupplevelser bortom det kravfyllda.

Han är mångårig medarbetare till Springtime och en mycket populär ledare på Springtimes resor och events. Hos Sringtime leder Jimmy löparpass och håller styrkepass samt föreläser.

Följ oss på Instagram

Dagliga uppdateringar om vad som händer hos oss på Camp Järvsö Hotell & Konferens hittar du på Instagram. Från stort till smått inom aktiviteter, natur, mat och mycket mera.