Skip to content

Skicamp med Fredrik Erixon


Datum: 10-12 februari

Välkommen till Camp Järvsö och Skicamp som hjälper dig att utveckla din längdskidåkning tillsammans med äventyraren och skidåkaren Fredrik Erixon. Under tre dagar kommer du få inspiration, teknik och utbildning i längdskidåkning. Lägret vänder sig till dig som vill komma igång med längdskidåkning. Fredrik kommer gå igenom alla grunder och utveckla dig och din skidåkning genom skidteknik, övningar och skidkunskap.

Lägret kommer innehålla ordentligt med tid i längdspåren där du får möjlighet att förbättra din teknik med hjälp av både videofilmning och personlig återkoppling. På kvällarna bjuds det på inspirerande föreläsningar om äventyr och träningsupplägg, Fredrik kommer även prata om kost och återhämtning. Vi kommer även gå genom grunderna vallning, och testa metoderna på egna skidor och använda egen valla för de som är intresserade.

Lägret har ett tydlig teknikfokus med drygt 6 tekniktimmar på skidor vid Harsas skidstadium, uppdelat på tre olika teknikpass. På Camp Järvsö bor du fint i härlig hälsinge atmosfär, goda mat och vårt gemensamma sällskap fyller vi på med massa skidkunskap för dig som vill komma igång och utvecklas som skidåkare.

Detta ingår i paketet:
– del i dubbelrum, dusch och wc i korridor
– 2 frukostar (lördag, söndag)
– 2 middagar (fredag, lördag)
– 1 lunch (lördag)
– Teknikträning, 3 st teknikpass med tränare 
– Morgonyoga med tränare 
– Skidpass på Harsa skidstadium 
– Vallagenomgång och handledd vallning av egna skidor 
– Personlig återkoppling och filmning av teknik 
– Inspirationsföreläsning 
– Transport till och från Järvsö station om du kommer med tåg

Från pris 5250kr

Kom-i-håg att ta med: 
– Pannlampa om du har 
– Dricka bälte till skidspåret 
– Valla grejer, för glid och fäste 
– Flera ombyten och underställ samt handskar och mössor 
– Varm jacka till och från spåret i Harsa 
– Tränings- och yogakläder för inomhus bruk 
– Kläder för middag 

Fredrik Erixon

Fredrik Erixon är äventyraren som åkt rullskidor genom Sverige, cyklat tvärs över kontinenten Amerika, han har genomför 18 Vasalopp och driver sedan 12 år skidnätverket CCC1000, Årets Äventyrare och konditionsgymmet Acid Training. Fredrik har sedan 2010 utvecklat, utbildat och tränat otaliga grupper, företag och individer i skidåkning, konditions- och styrketräning. Alltid med målet att det skall ske utifrån en egen vilja som skall vara glädjedriven.

Följ oss på Instagram

Dagliga uppdateringar om vad som händer hos oss på Camp Järvsö Hotell & Konferens hittar du på Instagram. Från stort till smått inom aktiviteter, natur, mat och mycket mera.