Skip to content

Kul-Tur
Aktiv kulturresa för seniorer

25-29 augusti

Upplev en unik Kulturresa där kultur och träning förenas i vackra Hälsingland! Följ med på en inspirerande resa, där varje dag erbjuder en spännande mix av kulturella utflykter och träningspass i mjukt tempo.

Utforska Vålsjö kvarn med sitt imponerande vattenfall, besök historiska platser som Stenegård och Lill-Babs museum, och delta i träningsaktiviteter som dans, yoga, cirkelfys och bågskytte. Få motivation och insikter genom en berörande föreläsning om att övervinna hinder och hitta glädjen i träning.

Avsluta dagarna med gemensamma måltider och sociala aktiviteter, inklusive danskvällar och medeltidsdans. Upptäck Kärleksstenen under en avslappnande vandring och njut av skogsbad för att varva ner.

Denna resa erbjuder en perfekt balans mellan kultur, natur och träning, och är skapad för dig som söker en minnesvärd och unik upplevelse. Anmäl dig nu och låt Hälsingland ta dig med på en resa fylld av historia, gemenskap och personlig utveckling!

Detta ingår i paketet:
– Logi i vald rumstyp i 4 nätter
– Helpension (frukost, lunch och middag)
– Deltagande i alla ledarledda pass enligt program.
– Tillgång till anläggnings faciliteter enligt beskrivning.

Pris från 5 195 kr i Double Simplicity

I samarbete med

PROGRAMÖVERSIKT

VÅRA LEDARE

Inga-Lis Grape
Inga-Lis har varit Friskis & Svettis-ledare i hela sitt vuxna liv. Från att ha varit en rökande och vindrickande formgivare på reklambyrå hamnade hon, för 40 år sedan, på ett jympapass med 
nystartade idrottsföreningen Friskis&Svettis.
Hon gillade träningsglädjen, fimpade, blev jympaledare och tog hand om medlemstidningen Friskispressen, som blev Sveriges största träningstidning. Det som började som ett fritidsintresse blev 
Inga-Lis arbete. Först som chefredaktör därefter som ansvarig för träningsresorna.
Nu har Inga-Lis pensionerat sig för att ha tid att vara farmor och berätta sagor. Hon fortsätter som ideell funktionär och leder Jympa bas & soft, Dans soft och Coreflex soft.
Rose-Marie Lagerqvist
Rose-Marie är inflyttad dalkulla från Stockholm sen över 20 år. Hon hittade snabbt nya arenor och aktiva föreningar för att fortsätta etablera och utöva sitt stora intresse kring träning.
Efter ledarutbildning började hon leda Jympa. Därefter har det blivit även andra olika träningsformer inom styrka, rörlighetsträning – och utefys. Rose-Marie har startat upp Seniorklubben inom Friskis i Leksand. 
När Rose-Marie inte tränar gillar hon att, vandrar i fjällen, åka längdskidor, köra MC, vara hemma i byn men gör även en hel del resor i Sverige och utomlands, Ihop med sin man Björn och njuter hon av friheten att göra som hon vill.”
Carina Langemar
Carina har varit aktiv som jympa-, tränings- och yogaledare i över 35 år. Hon har lett och instruerat det mesta:  jympa, spinning och indoor walking, core och flex, skivstång och cirkelträning. Carina är också certifierad Yogalärare med fördjupning inom bland annat yoga för seniorer, yinyoga, restorative yoga, PT-yoga. Carina brinner för att förmedla vikten av att bibehålla kroppens förmågor. Hållning och resning, rörlighet, stabilitet och balans – samt den viktiga muskelstyrkan! Och om andningens betydelse för välbefinnande och hälsa. Som ledare vill Carina förmedla det möjliga och lustfyllda genom att vara tydlig, instruktiv, engagerad och inspirerande.
Lennart Carlsson
Lennart drabbad av sjukdomen KOL sedan 2007 Lennart berättar sin resa, hur det kändes mentalt att få diagnosen KOL? Hur han tog beslutat att omgående sluta röka och andra tips hur man kan förändra sin livsstil och inte minst hur han hittade motivationen att inte kunna gå 100 meter utan att stanna, till att idag kunna gå flera mil.
Inte nog med detta, Lennart är även flerfaldig bågskyttemästare och kommer att hålla i bågskyttet på programmet.

Följ oss på Instagram

Dagliga uppdateringar om vad som händer hos oss på Camp Järvsö Hotell & Konferens hittar du på Instagram. Från stort till smått inom aktiviteter, natur, mat och mycket mera.