Skip to content

Järvsö – året runt

Förutom allt som vårt hotell erbjuder, finns det en mängd andra spännande aktiviteter att uppleva i Järvsö. Här är några exempel på vad som väntar dig:

Järvsö är en destination för alla årstider med en rad upplevelser och aktiviteter. Njut av skidåkning för hela familjen i Järvsöbacken, eldoradot Harsa för längdskidåkning eller upplev liftburen downhill i världsklass hos Järvsö Bergscykel Park. För den som föredrar mountainbike erbjuder Cykla Järvsö familjevänlig mtb-cross country och vi har Järvsöguiderna som erbjuder minnesvärda upplevelser i fantastisk natur med fjäll, skog och vatten i Järvsö.

Äventyret fortsätter i vildmarksparken Vildriket, där naturen står för spänningen. Vill du ha mer action? Prova på rolig och fartfylld forsränning.

Vackra Stenegård bjuder på ett rikt kulturutbud och en genuin hälsingemiljö. För fler aktiviteter och sevärdheter, besök jarvso.se

Järvsö Bergcykelpark

Järvsö Bergscykel Park – ta liften upp och cykla downhill ner. 22 leder i alla svårighetsgrader – från enklaste grönt till mer avancerade dubbelsvart. Framröstad till Sveriges bästa bike park!

Cykla Järvsö

Ett nätverk med över 30 km av välbyggda och skyltade mtb-cross countryleder för dig att utforska! Från breda och släta nybörjarleder till mer utmanande och tekniska leder.

Vildriket

En magisk och minnesvärd upplevelse för hela familjen. Här lär du dig om nordens vilda djur på deras egna villkor och upplever äventyr i en fantastisk omgivning. Biljetter kan köpas av oss på Camp Järvsö. Det gör du i vår reception eller vid bokning av boende på vår hemsida.

Järvsöguiderna

Erbjuder minnesvärda upplevelser i fantastisk natur med fjäll, skog och vatten i Järvsö. Genom glädje, proffsigt bemötande och respekt för miljön vill de inspirera människor att utmana sig själva och ta del av naturen på riktigt. Oavsett om du vill cykla, paddla, vandra eller bara njuta av den vackra naturen har Järvsöguiderna något för dig. De erbjuder aktiviteter ledda av passionerade och kunniga guider som har en djup förankring i Järvsö och Hälsingland.

Forsränning

Forsränning med gummibåt är en rolig och actionfylld upplevelse som passar både unga och gamla. Det går att variera svårighetsgraden genom att ta olika vägar nerför forsen, vilket gör att forsränning, eller rafting som det också kallas, är perfekt för grupper med olika fysiska förutsättningar. Här hjälps man åt att paddla och bära båten.

Foto: Christian Gidlöf

Stenegård

Stenegård bjuder på ett rikt kulturutbud och en genuin hälsingemiljö som inspirerat besökare i århundraden. Här finns något för alla, från Besökscentrum för Världsarvet Hälsingegårdar och Lill-Babs Museum till unika butiker och hälsoterapeuter. För barnen finns Barnens Stenegård med lekstugor och stora grönområden. Under sommaren 2024 erbjuds guidade visningar som tar cirka en timme och ger en djupare inblick i Stenegårds historia och kultur. Biljetter bokas via www.nortic.se eller Stenegårds Besökscentrum.Trädgårdsguidningar i den ekologiska köksträdgården och botaniska örtagården finns också tillgängliga.

Järvsöbacken

Järvsöbacken – vintersemester i Järvsöbacken med skidåkning för hela familjen i 23 nedfarter, med 9 liftar och 5 rullband.

Harsa – Längdparadiset i Hälsingland

Beläget 400 meter över havet, erbjuder snösäkra Harsa 80 km välpreparerade skidspår från oktober till april. Här finns spår för alla, från 1,5 km till 20 km för klassisk stil och 10 km skatespår. Elljusspår på 3 km och möjligheten att åka med pannlampa under månskensnätter gör upplevelsen magisk.

Dagliga prepareringar med bandvagn eller skoter garanterar hög kvalitet. Snögarantin säkerställer minst 5 km klassiska spår mellan 1 november och 15 april. Vid brist på snö kan bokningar avbokas eller ombokas upp till tre dagar före ankomst.

Harsagården drivs privat och spåravgifter behövs för att hålla spåren i toppskick.

Följ oss på Instagram

Dagliga uppdateringar om vad som händer hos oss på Camp Järvsö Hotell & Konferens hittar du på Instagram. Från stort till smått inom aktiviteter, natur, mat och mycket mera.