Skip to content

Petter Alexis Askegren

Petter Alexis Askergren, är en hiphopmusiker från Södermalm i Stockholm. Han slog igenom med låtar som ”Mikrofonkåt” och ”Vinden har vänt” och har sedan dess släppt nio album. Många av hans texter handlar om Petter själv, hans uppväxt, livssituation och karriär. Han är en av Sveriges mest anlitade liveartister och uppträder tillsammans med sitt band och diskjockeyn DJ Sleepy. Han har under åren drivit ett antal sidoprojekt. Den första oktober 2013 öppnade Petter snabbmatsrestaurangen Käk på Södermalm i  Stockholm. Samma år släppte han den prisade boken ”16 rader” och han hann också med att lansera sitt eget vinmärke, P.LEX.

Petter har ett genuint träningsintresse och har så sent som 2013 sprungit New York Marathon. Han har också sprungit Brooklyn halvmarathon och cyklat Gran Fondo både i Italien och New York.

Med sina nio album, mängder av hits, fingertoppskänsla som företagare och smarta marknadsföring har Petter varit oavbrutet aktuell sedan genombrottet med låten “Vinden har vänt” 1998. Föreläsningen “Artisten, varumärket och entreprenören” handlar om Petters kreativa entreprenörskap och imponerande artistkarriär och bjuder publiken på en intressant inblick i hans framgångsrika arbetsliv. Dessutom stimulerar föreläsningen till nytänkande och ger tips om hur man håller koll på sitt varumärke och hur sponsring kan användas effektivt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ oss på Instagram

Dagliga uppdateringar om vad som händer hos oss på Camp Järvsö Hotell & Konferens hittar du på Instagram. Från stort till smått inom aktiviteter, natur, mat och mycket mera.