Skip to content

Madelinn Fernandez

Madelinn Fernandez driver företaget FightingSpirit AB som instruktör och personlig tränare/coach. Hon är en av Sveriges fyra Nike Master Trainers och även delägare i det egna träningskonceptet TAUFF Training. Madelinn älskar träning och är övertygad om att det finns någon form som passar ALLA! Om det är bergsklättring, tango eller tyngdlyftning spelar ingen roll. Det viktigaste för henne är att du hittar något just DU tycker är kul! Hennes intresse för träning började på riktigt med Taekwondo 1995 som hon tävlade i under ett par år och tog sig som bäst upp till SM. Sen rullade det på med bla boxning, kung fu, karate, brasiliansk jujutsu, capoeira, kick boxning och slutligen Thai boxning som fortfarande är det som ligger henne närmast hjärtat. De senaste åren har Madelinn fastnat för CrossFit som hon tycker är en otroligt kul och utmanande idrott! Hon har gett sig på ett par tävlingar hittills och tror att det blir några till… Madelinn kör klasser i allt från CrossFit till thai & kickboxning, egna träningskonceptet TAUFF och har också ett eget Bootcamp. Ni som åker med på hennes resa kommer garanterat få prova på allt detta och lite till!  www.fightingspirit.se

Testa TAUFF – funktionell parträning som gör dig stark på riktigt!

Det här programmet är toppen att köra hemma, på jobbet, med mamma eller brorsan var som helst och hur som helst – du behöver ingenting mer än dig själv och en kompis. Funktionell parträning är otroligt effektivt eftersom du aktiverar hela kroppen och genom att göra just detta kommer båda parter få jobba under hela passet. OCH det är ju alltid lite roligare att ha någon som peppar – och att peppa!

Kör övningarna nedan efter varandra (första varvet kan fungera som uppvärmning, kör lite långsammare tempo) öka därefter intensiteten. Kör 3-5 varv totalt och du har garanterat fått upp både flåset och styrkan och haft riktigt kul med en kompis. Lycka till!

Fler övningar hittar du på tauff.com

 

1. Squats

Du tränar: Lår och säte.

Startposition: Redskapet lägger sina armar i kors och utföraren  och redskapet kopplar om varandras handleder. Redskapet står i linje med utförarens fötter och utföraren står i höftbred position.

Rörelsen: Utföraren gör en knäböj och repeterar rörelsen.

Att tänka på: Båda har armarna raka med en bakåtlutning.

Tid/repetitioner: 25-40 sek alt 8-12 reps.

 

2. Push up with a twist

Du tränar: Bröst, triceps, axlar och bål.

Startposition: Utföraren står i en armhävningsposition och redskapet står lite bredare än höftbredd och kopplar om hens vrister och trycker dem mot sina lår för en stabilare position.

Rörelsen: Utföraren kommer ner i en armhävning och trycker sig sedan upp samtidigt som handen vrids upp mot taket. Utföraren följer handen med blicken. För en enklare version kan utföraren endast göra en vridning på varannan sida och därmed skippa själva armhävningen.

Att tänka på: Utföraren ska ha en aktiv och spänd kropp under hela rörelsen och ha handen i linje med sitt öra i vridningen.

Tid/repetitioner: 25-40 sek alt 8-12 repetitioner

 

3. Handpress

Du tränar: Bål, överkropp.

Startposition: Båda flätar in händerna i varandra.

Rörelsen: Pressa varandra framåt.

Att tänka på: Ha aktiva armar.

Tid: 25-40 sek

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ oss på Instagram

Dagliga uppdateringar om vad som händer hos oss på Camp Järvsö Hotell & Konferens hittar du på Instagram. Från stort till smått inom aktiviteter, natur, mat och mycket mera.