Skip to content

Jimmy Englund

Jimmy Englund är tränaren, fysioterapeuten och journalisten i vilken vi finner en underhållande tränare som leder såväl grupper som personliga adepter med en blandning av humor och bestämdhet.
Han jobbar idag främst som fysioterapeut i Stockholm och som tränare återfinns Jimmy i främst Stockholm, i egen regi med olika uppdrag eller för löparfötetaget Urban Tribes.
 Brinner för att få oss att sluta sitta stilla och springer helst själv på måfå i skogen med matsäck, han finner sin kraft och motivation till att inspirera andra till löpupplevelser bortom det kravfyllda.

Han är mångårig medarbetare till Springtime och en mycket populär ledare på Springtimes resor och events. Hos Sringtime leder Jimmy löparpass och håller styrkepass samt föreläser.

Jimmys träningstips

När vi närmar oss några extra dagars ledighet eller kanske till och med en något längre sådan över semester eller jul och nyårshelgerna. Passa då på att vara lediga om ni har möjlighet till det och försök – den traditionsbundna högtiden till trots – att minimera alla ”måsten”. Den mentala återhämtningen är minst lika viktig för hälsa, välmående och för prestation som den fysiska återhämtningen. När det gäller din fysiska träning har jag tre utmaningar som jag själv tänker anta.

1) Prova en ny idrott eller ny träningsform.
Större delen av året vistas vi inom vår bekvämlighetszon och rullar vidare i samma julspår som tidigare. Om vi nu tränar för att få starka, snabba och smidiga kroppar och må bra i tillvaron så vill åtminstone jag veta att min kropp kan klara av allt som jag utsätter den för. Våga kliva ut ur trygghetszonen.

2) Lär dig en gymnastisk rörelse.
Som tränare träffar jag många människor som vill lära sig att lyfta saker och utföra övningar med redskap så optimalt som möjligt. Men mycket av det vi gör i tillvaron är ju trots allt med vår egen kropp och gymnastiska övningar ställer stora krav på kroppskontroll, styrka och koordination. Utmana dig med handstående, muscle ups, kullerbyttor, pullups eller med att lära dig att hjula. Det visar att du kan behärska din egen kropp.

3) Träna kort men intensivt.
Om du nu den stundande ledigheten till trots har få lediga luckor för träning i din kalender så maximera mängden träning med så minimal tidsåtgång som möjligt. Testa denna: På 12 minuter, genomför så många varv du klarar av 6 armhävningar + 8 situps + 12 knäböj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ oss på Instagram

Dagliga uppdateringar om vad som händer hos oss på Camp Järvsö Hotell & Konferens hittar du på Instagram. Från stort till smått inom aktiviteter, natur, mat och mycket mera.