Skip to content

Ida är anställd som Gruppträningsansvarigi Borlängeföreningen sedan 2014 men har varit ledare inom Friskis sedan 2011 då hon började i Falun. 

Ida brinner för att få människor i rörelse, att varje individ ska hitta det som passar just den.
I rollen som Personlig tränare får Ida utmanas i att hitta glädjen i träningen för var och en.
Det bästa Ida vet är att svettas loss tillsammans på ett gruppträningspass med härlig musik.

Ida leder Jympa soft, Coreflex soft och Multifys soft

Lisa Bergin

Idrott och rörelse har alltid varit en stor del av Lisa Bergins liv. Hon har tränat och tävlat i friidrott, volleyboll och beachvolley. De senaste åren har hon gått över till motionsidrott och funnit ett nytt intresse i löpning. 

Med sitt nya företag vill Lisa göra undersökningar på hjärta och lungor tillgängliga för allmänheten. Alla som lever ett aktivt liv ska få möjlighet att känna sig trygga med att hjärta och lungor är friska för att klara av fysisk ansträngning oavsett nivå och målsättning. 

Det talas om hjärtproblem dagligen i media och i spåren av Covid-19 är det många som känner oro över sin fysiska status. Men, den här undersökningen riktar sig även till er som känner er helt friska då det inte är ovanligt med avvikelser som inte är märkbara till en början. ALLA ska kunna känna trygghet i sin aktiva vardag.

Melinda Hallin Ståhl

Melinda är det nyaste tillskottet på Springtime där hon jobbar på kontoret som resesäljare/kundtjänst. Hon tog nyligen examen som TRAC-Diplomerad Resekonsult och efter en lång och givande praktikperiod på Springtime fick hon ett jobberbjudande där. Nu känner hon sig lyckligt lottad över att få jobba med något av det bästa hon vet – resor och träning. Att få hjälpa människor att komma iväg på sina drömresor är något hon velat göra sedan hon själv började resa runt i världen. Melinda har alltid gillat att vara aktiv och har testat på de flesta sporterna. Nu brinner hon lite extra för högintensiv träning och styrketräning, gärna i grupp. Hon har även anmält sig till sitt första OCR-lopp. ”

 

Simone Orlander Arvola

Med en grund som truppgymnast märkte Simone ganska tidigt att hon hade lätt för att lära sig nya övningar och rörelser i kroppen. Dans har varit en viktig del i hennes träningsresa samtidigt som hon älskar att lyfta och välta tunga otympliga föremål som tog henne till en Strongwoman tävling där hon kom på 3e plats. När hon 2014 började leda gruppträning fastnade hon direkt för glädjen som spreds i hallen både i sig själv och bland deltagarna och har inte kunnat sluta. Hennes senaste utmaning är thaiboxning som hon nu tränar ett par gånger i veckan.

 Hon leder allt från högintensiva fyspass, workshops inom diverse styrkeövningar, rörlighetsträning och dansar både soft och inte så soft. Har under ett par år även jobbat heltid som Sportinstruktör på olika träningshotell runt om i världen.

Idag jobbar hon som Tränings- och utbildningsansvarig på Friskis Lidingö och får möjligheten att inspirera fler i sitt ledarskap inom gruppträning

Larry Lindwall

Larry  Lindwall började sin karriär 1990 och var med att starta upp en av Malmös första thaiboxningsklubbar.

Larry tog tillsammans med Jörgen Kruth , Sveriges första guldmedaljer i thaiboxning och har även vunnit EM och VM i kickboxning .

Efter sitt andra barn 2006 , lade Larry tävlingshandskarna på hyllan efter en kort proffskarriär där han hann vinna K-1 Scandinavia 2 gånger.

Idag driver han en ett eget kampsportsgym i Malmö och har coachat fram både  EM och VM guld i landslaget.

Larry jobbar även tillsammans med olika elitklubbars off season träning inom fotboll, hockey och basket , coachar arbetslösa ungdomar till ett hälsosammare liv genom socialt arbete på FC Rosengård och tränar Malmös skolungdomar i kampsportens anda.

När Larry inte tränar andra hittar man honom i en yoga studio eller ute på havet om det bjuds på vågor.

Josefine Berg Bring

Josefine är uppvuxen i träning och friluftsvärlden. Hon deltog i störtloppstävlingen ”skutskjutet” i Åre redan som treåring och har varit med på friidrottsbanan från den dag hon kunde gå.

Intresset för friluftsliv, utförsåkning och downhillcykling har alltid legat nära till hands under uppväxten i Jämtland med närheten till Åre. Från Jämtland flyttade Josefine som 20 åring via ett år i Kanada till Stockholm.

Under tiden i Kanada peakade friluftsutövandet för väl i Stockholm ersattes det i brist av berg och fjäll helt av träning och hälsa. Nu utövar hon en blandning av löpning, yoga, fys- och styrketräning med två mål, att ha kul och att må bra. Tävlingar som tough viking och medoc marathon är därför Josefines melodi.

Josefine har varit del av Springtime sedan 2009, där hon jobbat i sportbutiken samt som löpledare och stavgångledare. Springtime, Portugal och Monte Gordo var under flera år ett andra hem. De senaste åren har satsningen dock legat på hennes nu avklarade arkitektutbildning. Äntligen finns därför möjligheten för Josefine att återigen vara en aktiv del av springtimefamiljen.”

Joakim Karlsson

Joakim började träna thaiboxning vid 15års ålder, fastnade totalt och året därefter började han tävla.

Han har under hans 40tals matcher i både thai & kickboxing samlat på sig medaljer i SM, EM och VM.

Idag är han aktiv tränare på Allstars training center.

På fritiden njuter han av olika löpspår där han hittar sin motivation, återhämtning och inspiration.

Joakim Karlsson

Joakim började träna thaiboxning vid 15års ålder, fastnade totalt och året därefter började han tävla.
Han har under hans 40tals matcher i både thai & kickboxing samlat på sig medaljer i SM, EM och VM.
Idag är han aktiv tränare på Allstars training center.
På fritiden njuter han av olika löpspår där han hittar sin motivation, återhämtning och inspiration.

Mats Larsson

Mats kommer från en idrottsfamilj och har ägnat större delen av sitt liv till längdskidåkningen där han varit 11 år i landslaget som aktiv. Karriären toppades resultatmässigt av OS brons i stafett 2006 och VM silver 2007 i sprint. Efter den aktiva karriären blev Mats tränare i längdlandslaget tillsammans med bla Rikard Grip under OS i Sochi, VM i Falun och ytterligare en säsong. Att jobba med människor och se deras glädje när de utvecklas och kommer över sina spärrar/rädslor är något som Mats brinner för! Den mentala delen är något han lägger stort fokus på när han lär ut skidteknik! Viktigt är att få individen att fokusera på sig själv, sin egen insats och lämna alla andra och allt annat utanför och ha riktigt kul!!. Må bra är det viktigaste i livet!!

Idag driver Mats olika bolag inom olika branscher men varav en är just skidåkning! Mats har coachat 3 skidläger för Springtime i Östersund!

 

Elin Johansson

Sedan barnsben har Elin älskat att springa runt på innebandyplanen. I många år var det hennes stora passion och det som tog upp det mesta av hennes fritid. När hon sedan fick barn lade hon klubban på hyllan och såg sig om efter en träningsform som var en enkel att få till och gick att kombinera med småbarnslivet. Då blev löpningen svaret. Snart hade hon sprungit sin första mil och kärleken till löpningen var att faktum.

För att kunna springa både långt och fort utan att drabbas av skador krävdes en stark och uthållig kropp. Då blev styrketräning hemma i källaren ett bra komplement. Korta men effektiva pass med kroppsvikt eller enkla redskap är Elins sätt att träna styrka på. Hon gillar att variera träningen med att hitta på nya pass så det alltid är roligt att träna.

Snart sprang hon sitt första lopp och fick snabbt mersmak av adrenalinkicken det gav. I början sprang hon för att förbättra sina tider men nu på senare år springer hon med fokus på löparglädje och njutning. Elin gillar att springa fem kilometer snabbt lika mycket som en njutningsfull mil i skogen och lockas av variationen i att ibland ta sig an maratondistansen eller ett hinderbanelopp. Oavsett vilket lopp hon genomför gör hon det allra helst tillsammans med sin bästa vän Helen Lindberg. Tillsammans har de företaget LIVETIKROKARNA där de sprider träningsglädje med sina gruppträningspass, löpargrupper och mammaträningar.

När Elin utbildade sig till löpcoach och började arbeta med träning var det en dröm som gick i uppfyllelse. Elin gillar att träffa nya människor och har lätt till skratt, det tar hon med sig in i sin coachroll. Att hjälpa andra att utvecklas motiverar och inspirerar Elin och hon drivs av glädjen hon sprider till andra genom sin egen passion för träningen.  Elin älskar sång och musik och går nästan alltid runt och nynnar på en melodi.  

Om du vill inspireras mer av Elin, kika gärna in på hennes instagramkonto: @livetikrokarna som hon har gemensamt med sin vän Helen Lindberg.

Följ oss på Instagram

Dagliga uppdateringar om vad som händer hos oss på Camp Järvsö Hotell & Konferens hittar du på Instagram. Från stort till smått inom aktiviteter, natur, mat och mycket mera.